Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Entrédörr till kommunhuset:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växeln stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Intensivspolning

Intensivspolning

Spolning av dricksvattennätet i Örkelljunga kommun

Varje år under september månad spolar VA-enheten dricksvattennätet för att säkerställa vattenkvaliteten. Detta arbete sker på vardagar mellan kl 07.00 - 16.00 under cirka fyra veckor. 

Spolningen innebär att fällningar och mikrobiell tillväxt, som vanligtvis finns på ledningsrörens insida, lossnar. I samband med arbetet kan det tillfälligt bli sämre vattentryck och missfärgat vatten för boende och företag i området. Vattnet är inte farligt att dricka men det kan vara bra att tappa upp vatten innan för dagsbehov. Undvik att tvätta och diska medan spolningen pågår i ditt område.

Följande områden planeras att tas i turordning:

Första veckan: centrala Örkelljunga
Andra veckan: ytterområdena i Örkelljunga
Tredje veckan: Åsljunga, Värsjö
Fjärde veckan: Skånes Fagerhult, Eket

Inför varje intensivspolning annonserar vi innan arbetet påbörjas samt varje vecka under arbetets gång i Helsingborgs Dagblad samt på orkelljunga.se.

Det går tyvärr inte att ange exakta tider för spolningen, då man spolar olika länge på olika platser beroende på behov, samt att turordningen kan i vissa fall ändras de två sista veckorna.

För att inte dra spolvattnet till din fastighet kan du låta bli att använda vattnet under tiden.

När vi avslutat vår spolning efter dagens slut kan du öppna kranarna och spola kraftigt tills det att vattnet ser klart ut. Spola länge före tvätt av ljusa kläder.

Vi ber om överseende för de besvär spolningen medför. Den ingår i det årliga underhållet av vattenledningsnätet med syfte att förbättra vattenkvaliteten.