Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:


Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13


Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Starta företag

Funderar du på att starta eget? Du kanske precis är i startgroparna och vill ha lite råd, stöd och hjälp på traven?

Vi har i nordvästra Skåne ett gott samarbete med Nyföretagarcentrum Länk till annan webbplats. i Helsingborg. Där kan du få en första gratis rådgivning, kontakta:

Anneli Ödén
Tel: 042-400 00 83, alt 070-418 18 36

Starta livsmedelsverksamhet

Innan du ska starta din livsmedelsverksamhet krävs det lite planering och kontakt med olika myndigheter och företag. Här är en liten kom ihåg till dig, som visar vilka du kan behöva kontakta innan du startar upp din livsmedelsverksamhet:

Checklista: Starta livsmedlesverksamhet Pdf, 139.8 kB.

UngDrive - Företagsformen för barn och ungdomar

Nu kan du som är 0-18 år enkelt starta ditt eget företag och sälja allt från varor till tjänster, både till privatpersoner och företag, enkelt, vitt och lagligt.

I appen kan du som företagare tillsammans med din målsman skapa ett företag, sköta företagets bokföring, skicka kvitton till kunden, ta del av resultatrapporter och få vägledning genom skatteverkets regler för unga företagare. Detta för att på ett enkelt och tryggt sätt kunna driva ditt företag.

Be din målsman gå in på hemsidan och följ instruktionerna för att snabbt komma igång. Dessutom har ni alltid tillgång till hjälpmedel som regelbundna digitala event, kunskapsbanken och vår supersupport.

Läs mer och ladda ner appen på: ungdrive.se/app Länk till annan webbplats.

The Academy - för dig som vill gå från idé till företag

The Academy är kursen för nordvästskåningar som vill gå från idé till företag. Vi vänder oss till dig som har drömmar om att starta din egen verksamhet med ambition att kunna leva på ditt företagande.