Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Entrédörr till kommunhuset:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växeln stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Vår hemlighet din möjlighet

Det finns många goda skäl att avslöja hemligheterna och att se möjligheterna. Örkelljunga kommun erbjuder flera goda förutsättningar bland annat för dig som boende, företagare och turist.

Vår hemlighet - din möjlighet.

Attraktivt läge

Kommunens geografiska läge är ingen hemlighet i sig. Platsen talar för sig själv. I denna natursköna del av nordvästra Skåne finns goda möjligheter att leva och bo. Vi har lämpliga platser för etablering av företag med nära eller direkt anknytning till E4:an som passerar genom kommunen.

Bra kommunikationer

Kommunens läge vid E4:an med direktinfarter till samtliga tätorter gör tillgängligheten god. Hamnen i Helsingborg, flygplatsen i Ängelholm och stambanan i Hässleholm ligger alla inom en halvtimmes bilfärd från Örkelljunga.

Mer information om bra kommunikationer

Ledig industrimark

Vi har för tillfället ledig industrimark på tre områden i kommunen. Inom tätorterna Örkelljunga och Skånes Fagerhult finns idag goda möjligheter att etablera industriell verksamhet. Vi har också lediga industritomter på Skåneporten.

Mer information om ledig industrimark

Fedingesjön

Fedingesjön

Sjönära tomter

Välkommen att bygga hus vid våra vackra sjöar. Vi erbjuder magnifika villatomter vid bland annat Hjelmsjön i Örkelljunga och Fedingesjön i Skånes Fagerhult.

Mer information om Sjönära tomter

Natur och friluftsliv

Vi befinner oss i ett naturskönt nordvästra Skåne där slätten möter skogsbygden
och kulturlandskapet böljar harmoniskt mellan vackra insjöar och orörd natur.

Stabil ekonomi

Örkelljunga kommun har under lång tid redovisat goda ekonomiska förhållanden. Du kan läsa mer om detta i kommunens årliga redovisningar.

Mer information om årsredovisning

Modern e-förvaltning

Vi erbjuder ett antal e-tjänster där du på ett enkelt sätt kan kommunicera med förvaltningen på tider som passar dig bäst. I den administrativa verksamheten utvecklar vi en sammanhållen e-förvaltning i syfte att förenkla och effektivisera handläggning av ärenden och optimera kommunikationsflödet.

Örkelljunga kommuns e-tjänster Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

E-förvaltning