Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Entrédörr till kommunhuset:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växeln stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Sjönära tomter

Sjönära tomter.

Välkommen att bygga hus vid våra vackra sjöar. Vi erbjuder magnifika villatomter vid Hjälmsjön i Örkelljunga och Fedingesjön i Skånes Fagerhult.

Lugnt, vackert och modernt

Allt fler söker sig hit för vår småskalighet, lugna tempo, vackra natur och sjönära boende. Här finner du helt enkelt det goda livet för alla åldrar. Boendekostnaderna är bland de lägsta i landet och med en bra kommunal service - samtidigt som vi har en av Sveriges lägsta skatter - gör att vi får mer pengar över till annat och ändå erhålla god kvalitet i boendet.

Så gott som alla invånare i kommunen har tillgång till bredband i form av fiber eller ADSL. Du kan alltså njuta av att bo i naturen och samtidigt ha tillgång till modern infrastruktur.

Fedingestrand

Fedingestrand ligger vid Fedingesjön i Skånes Fagerhult. Fedingesjön är en vacker insjö strax norr om samhället med fina badplatser. Läs mer om Fedingestrand

Hjelmsjöstrand

Vid Hjelmsjöstrand får du utsikt över den vackra Hjälmsjön. Större delen av området sluttar ned mot sjön, vilket ger dig möjlighet att även bygga suterränghus. Läs mer om Hjelmsjöstrand