Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Entrédörr till kommunhuset:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växeln stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Vuxenutbildning

Kommunens vuxenutbildning är förlagd till samma lokaler som gymnasieskolan vid Örkelljunga Utbildningscentrum. Utbildningen administreras av gymnasieskolans ledning. Ansökan till grundläggande och gymansial vuxenutbildning, samt SFI sker hos studie- och yrkesvägledaren på Utbildningscentrum.

Besök Utbildningscentrums webbplats Öppnas i nytt fönster.

Grundläggande vuxenutbildning

Utbildningen ska ge kunskaper som utgör en grund för samhällslivet, yrkeslivet och fortsatta studier. De förkunskaper som varje elev har bestämmer på vilken nivå studierna ska påbörjas. Studierna avslutas när de individuella utbildningsmålen har uppnåtts.

Gymnasial vuxenutbildning

Den gymnasiala vuxenutbildningen är till för dig som är minst 20 år och som har kunskaper motsvarande grundskolans årskurs 9 eller motsvarande utbildning från utlandet och tillräckliga svenskkunskaper.

Om du har ett SAMLAT BETYGSDOKUMENT med betyg i en tidigare betygsskala (IG-MVG) kan du läsa till det du saknar och få ditt SLUTBETYG utskrivet senast 30 juni 2025 (Observera att deadline är framflyttad pga Covid-19).

Komvux som anpassad utbildning

Vuxna som har en intellektuell funktionsnedsättning eller en förvärvad hjärnskada har rätt att delta i komvux som anpassad utbildning på grundläggande eller gymnasial nivå från och med den 1 juli det år de fyller 20 år. Lärare och elev planerar tillsammans undervisningen utifrån elevens förutsättningar, intressen och behov.