Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Entrédörr till kommunhuset:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växeln stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Bra att veta om din anställning

Offentlighet och sekretess

Grundregeln är att allmänna handlingar är offentliga. Undantag från offentlighet kan dock förekomma med stöd av lagen om offentlighet och sekretess. Sekretess innebär att någon inte får ta del av vissa uppgifter i en allmän handling men även att dess uppgifter ska hemlighållas av myndigheten. Du får inte heller muntligen vidarebefordra hemliga uppgifter ur allmänna handlingar eller röja sekretesskyddade uppgifter som du fått kännedom om inom ramen för din anställning och tystnadsplikt. Tystnadsplikten gäller även efter avslutad anställning.

Personalförmåner

Som anställd blir du medlem i kommunens personalförening som anordnar många trevliga aktiviteter för att främja gemenskap och hälsa. Som anställd hos oss omfattas du av våra förmånliga kollektivavtal, "Säg hej till ditt kollektivavtal". Pdf, 1.2 MB. Trivs du och väljer att arbeta länge hos oss uppvaktas du efter 25 års anställning med en gåva, en gratifikation som du själv kan välja. Vi erbjuder också möjlighet att löneväxla till tjänstepension med särskilda regler. Alla anställda uppvaktas också vid sin 50-årsdag och vid sin pensionsavgång. En förmån med att arbeta i den lilla kommunen är närheten till både kommunledningens chefer och till tjänstgörande förtroendevalda som finns samlade under samma tak.

Rökfri arbetstid

I Örkelljunga kommun råder rökfri arbetstid för alla anställda. Detta innebär att det inte är tillåtet att röka under arbetstid inklusive kortare pauser. Lunchraster räknas inte som arbetstid och berörs därmed inte. Det ska vara rökfritt på arbetsplatserna och i anslutning till arbetsplatserna.

Företagshälsovård

Som externt stöd för rådgivning och medicinska bedömningar har Örkelljunga kommun avtal om företagshälsovårdstjänster. För att använda sig av företagshälsovården så krävs det att ärendet är arbetsrelaterat. Det är chefen som i samråd med personalenhetens HR-utvecklare som hänvisar till företagshälsovården.