Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Entrédörr till kommunhuset:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växeln stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Om kommunen

Värsjön, Örkelljunga kommun

Örkelljunga kommun har ca 10 500 invånare och ligger i den nordvästra delen av Skåne vid gränsen till Halland och Småland.

Örkelljungabygden erbjuder många möjligheter för friluftsentusiaster. Bland annat lärkesholmsområdet med sjöar, öppna betesmarker, löv- och barrskog. I det charmfullt böljande landskapet mellan Rya kyrkoruin och Ingeborrarpsgården, inbjuder en mycket populär 18-håls golfbana till spel.

Vägkommunikationerna är goda, bland annat genomkorsar E4:an kommunen med direktinfarter till kommunens samtliga tätorter. Hamnen i Helsingborg, flygplatsen i Ängelholm och stambanan i Hässleholm ligger alla inom en halvtimmes bilfärd från Örkelljunga.

Näringslivet utgöres av livskraftiga och väl fungerande företag med de allra flesta branscher representerade. Såväl industrilokaler som industrimark finns att tillgå med strategiskt läge i anslutning till E4:an. 

Läs mer om kommunens många förutsättningar

Organisation

Den politiska och kommunala verksamheten är organiserad så att den på ett tillförlitligt sätt kan besluta om och verkställa de tjänster medborgaren behöver och efterfrågar.

Läs mer om kommunens organisation och förvaltningar

Vision 2040 och värdegrund

Vår vision och vår värdegrund är centrala för oss och är därför viktiga för alla medarbetare att känna till.

Läs om Vision 2040

Läs om vår värdegrund

Historia

På nedanstående länkar kan du läsa bland annat om hur Örkelljunga fick sitt namn redan på 1300-talet och sägnen om Örkelljunga kyrkklocka som föll ner i Prästsjön och sjönk.

Örkelljunga kommer av Øthknælyung

Sägnen om Örkelljunga kyrkklocka