Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Reception:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Feriepraktik

Du som är född 2006, 2007 eller 2008 och boende i Örkelljunga har chansen till jobb under sommarlovet. Detta kallas feriepraktik. Det är en chans för dig att tjäna lite extra pengar och samtidigt få en första inblick i arbetslivet.

 

OBS! VIKTIG INFORMATION:

Vi har upptäckt att om man kryssar för JA på frågan om du har gjort feriepraktik tidigare, så kommer man inte vidare i ansökningsprocessen. Vi kan tyvärr inte ändra på det, så för att komma vidare behöver ALLA kryssa för NEJ i den rutan. Sedan kan du i ett bifogat CV uppge om du har haft feriepraktik innan.

STÖTER DU ÄNDÅ PÅ PROBLEM GÅR ÄVEN BRA ATT MAILA DIN ANSÖKAN TILL: ann-sophie.armerin@orkelljunga.se.

Jobben är inom kommunens verksamheter och det finns flera olika saker du kan göra beroende på vad du är intresserad av.

Vem kan söka?

Du som är född 2006, 2007 eller 2008 och boende i Örkelljunga kommun kan söka sommarjobb under 2024.

Sökande som inte har jobbat i kommunen tidigare har förtur.

Ansökan om feriepraktik

Ansökan till sommarens feriepraktik gör du här, via annonsen Feriepraktik 2024 Länk till annan webbplats..

Perioder för feriejobb 2024

  • Period 1: vecka 25-27
  • Period 2: vecka 29-31

Jobben vi erbjuder

Örkelljunga kommun erbjuder jobb inom flera olika arbetsområden. Det finns flest jobb inom äldreomsorg och barnomsorg, men det finns också andra jobb som du kan kolla in.

Vi kommer tyvärr inte att kunna erbjuda alla som söker en plats eftersom antalet sökande brukar vara betydligt fler än antalet platser. För att öka dina chanser att få ett jobb är det bäst att fylla i så många arbetsområden som möjligt när du ansöker.

I år kommer vi erbjuda platser inom:

  • Äldreomsorg
  • Barnomsorg
  • Service och underhåll
  • Gata/park och naturskötsel
  • Vaktmästeri
  • Bibliotek
  • Kök
  • Administration/kontor

Få svar på dina frågor om feriepraktik

Här hittar du vanliga frågor och svar om feriepraktikplatserna.

Ansökan öppnar den 22 februari 2024 och du kan söka fram till och med 31 mars.

Ungdomar som är födda 2006, 2007 eller 2008 och som bor i Örkelljunga kommun kan söka plats för sommaren 2024.

Efter urval under april månad matchar vi de sökande mot våra tillgängliga platser. Om du inte jobbat i kommunen tidigare har du förtur.

Urvalet startar direkt efter sista ansökningsdag. Sedan behöver vi ett par veckor för att kontrollera ansökningar och matcha alla platser. Under sista veckan i april förväntas ett första besked gå ut (via e-post) där de lottade ska tacka ja eller nej till sin erbjudna plats. Under maj månad kommer vi tillsätta eventuella reserver.

Det är viktigt att du kontrollerar din e-post under sista veckan i april när svarsbeskeden kommer. Om du inte svarar på bekräftelsen (tackar ja) inom en vecka riskerar du att förlora din plats.

I ansökningsformuläret ansöker du till ett arbetsområde, inte en specifik plats. Om du blir antagen så kommer vi placera dig och meddela dig vilken arbetsplats du blir tilldelad. Perioderna kan variera mellan arbetsplatserna.

Du arbetar i snitt sex timmar om dagen under tre veckor. Arbetstiderna varierar men är under dagtid och på helgfria vardagar, totalt 90 timmar per period. Midsommarafton är en röd dag och inträffar under period 1. I samråd med din chef/handledare gör ni upp om och när du kan arbeta in den tiden.

Timlönen (inkl. semesterersättning) sätts efter ålder. Lönen är skattepliktig men du kan begära skattejämkning genom att kryssa för, på din tidrapport, att du tjänar under beloppsgränsen. Mer information om exakt vilka timlöner som gäller för 2024 kommer ut senare under våren.

Mer information om skattejämkning på www. skatteverket.se Länk till annan webbplats.

Lön till samtliga utbetalas genom Swedbank. Anmälan om lönekonto görs till Swedbank om utbetalning önskas till annan bank.

Ingen lön eller ersättning utbetalas för sjukanmälda dagar. Det krävs minst sex månaders inkomst av arbete för att kvalificera sig för SGI (sjukpenninggrundande inkomst) hos Försäkringskassan.

Du som får en feriepraktikplats inom barnomsorgen behöver uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret. Du ska ha med det på din första arbetsdag så beställ det i tid då det kan ta en till tre veckor att få det hemskickat.

Utdrag från belastningsregistret krävs för att säkerhetsställa att den sökande inte begått brottslighet som kan påverka verksamheten. Samtliga som söker en tjänst med detta krav måste ge detta brev till arbetsgivaren. Du kan bara begära ut ett utdrag om dig själv. Du ansöker hos polisen via en blankett som du kan hitta på deras hemsida.

Utdrag ur belastningsregistret når du via polisens webbplats Länk till annan webbplats.

Kontakta oss så hjälper vi dig!
Kontaktuppgifter till ansvarig chef hittar du längst ner på denna sidan.