Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:

Måndag -torsdag 8-12, 13-16


Fredag 8-12, 13-15

Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Dela

Förskolan Vitsippan

Ritande barn

Välkommen till förskolan Vitsippan!

Vitsippan är en förskola för 4-5-åringar och finns i lokaler på Bokelundaskolan.

På Vitsippan spelar naturen en betydande roll i verksamheten. Utevistelsen prioriteras högt och därför är barnen ute varje dag.

Vi fokuserar på naturvetenskap, teknik, läsförståelse och matematik i en inkluderande lärmiljö som möter alla barn på många olika sätt. En lärmiljö som skapar möten mellan barn och där barn kan utmanas enskilt och tillsammans med andra. Miljön ska innehålla material som lockar alla sinnen och utmanar barnen i sin lek och i sitt utforskande.

Leken är inte bara en källa till glädje och upplevelser utan är även ett starkt redskap för att främja barns utveckling.

Pedagogernas grundtanke är att få barnen att samtala och reflektera, att ta tillvara på mångfalden i barnens idéer samt att skapa och fånga situationer som kan utmana barnens tankar och aktiviteter. Därför har förskolemiljön utformats så att lek- och skaparmaterialet är lättillgängligt för barnen. Det ger dem möjlighet att välja vad de vill göra och därmed kunna påverka sin dag, ta ansvar för sina handlingar samt sin lekmiljö.

Du är välkommen att ansöka om plats eller lämna andra uppgifter via vår e-tjänst, som finns längst ner på sidan under Relaterade länkar.

Förskolan Vitsippan

Kontaktuppgifter

Förskolan Vitsippan
Gerdagatan 1
286 73 Skånes Fagerhult

Avdelningar

Diamanten, tel: 073-435 53 75
Pärlan, tel: 073-435 54 60

Rektor

Anette Ekenberg
Tel: 0435-55 123