Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:

Måndag -torsdag 8-12, 13-16


Fredag 8-12, 13-15

Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Dela

Veckans matsedel

På Södergården, Solgården, Tallgården, LSS och matdistributionen serveras det varje dag ett lunchmål med dessert. Ansvarig för måltiderna är Kostenheten.

Södergårdens lunchrestaurang och Solgårdens matsal är stängda tills vidare för allmänheten pga Coronavirus covid-19 >>


Matsedel

Vecka: 11, 15 mars - 21 mars

Måndag: Fiskgratäng Benedictine, hollandaisesås, potatis, broccoli. Sommarkräm.
Tisdag: Kålpudding, gräddsås, potatis, vaxbönor-morötter. Apelsinsoppa.
Onsdag: Köttgryta, potatis (ris matdistributionen), grönsaker. Körsbärskräm. Torsdag: Spenatsoppa, ägghalvor, bröd, pålägg. Chokladpudding, grädde.
Fredag: Stekt fläsk, löksås, potatis, slottsgrönsaker. Jordgubbskräm.
Lördag: Spätta, remouladsås, potatis, ärter. Tropisk kräm med russin.
Söndag: Ciderkokt kotlettrad, gräddsås, potatis, morotsmix. Björnbärspaj, vaniljsås.

Vecka: 12, 22 mars - 28 mars

Måndag: Korv Åmål (falukorv, tomat), potatis, broccoli. Blåbärssoppa.
Tisdag: Panerad fisk, spenatstuvning, potatis, morötter. Svartvinbärskräm.
Onsdag: Mosgratäng med köttfärs, sommargrönsaker. Morotskaka.                  Torsdag: Ärtsopppa, bröd, ost. Pannkakor, sylt och grädde.
Fredag: Stekt kycklingfilé, gräddsås, potatis, broccoli-majs. Körsbärssoppa.
Lördag: Fläskkorv, rotmos, grönsaker. Björnbärskräm.
Söndag: Slottsstek, gräddsås, potatis, morotsmix. Toscapäron, grädde.

Vecka: 13, 29 mars - 4 april

Måndag: Kokt torsk, ägg och persiljesås, potatis, ärter. Päronkräm.
Tisdag: Chiligratinerad falukorv, potatismos, broccoli. Krusbärskräm.
Onsdag: Köttfärslimpa, gräddsås, potatis, sommargrönsaker. Aprikoskräm. Skärtorsdag: Oxköttsoppa, bröd, ost. Ostkaka, sylt och grädde.
Långfredag: Kokt lax, kall örtsås, potatis, sparris-ärter. Påskbakelse.
Påskafton: Stekt kalkon, gräddsås, potatis, bryssel-rödkål. Chokladmousse.
Påskdagen: Dillkött, potatis, grönsaker. Jordgubbscheesecake.

Vecka: 14, 5 april - 11 april

Annandag Påsk: Kassler, svampsås, potatis, grönsaker. Glass.
Tisdag: Sprödbakad fisk, hollandaisesås, potatis, ärter. Aprikossoppa.
Onsdag: Järpar, gräddsås, potatis, vaxbönor. Rabarberkräm.                          Torsdag: Spenatsopppa, ägghalvor, bröd, pålägg. Ris a la Malta, sylt.
Fredag: Kebabkycklinggryta, potatis (ris matdistributionen), grönsaker. Körsbärssoppa.
Lördag: Kokt korv, pepparrotssås, potatis, broccoli. Jordgubbskräm.
Söndag: Ciderkokt kotlettrad, gräddsås, potatis, blomkål-haricots verts. Ananaspaj, hallonsås.

Vecka: 15, 12 april - 18 april

Måndag: Fiskgratäng med frasigt täcke, citronsås, potatis, broccoli. Sommarkräm.
Tisdag: Köttbullar, stuvade makaroner, morötter-blomkål. Björnbärskräm.
Onsdag: Apelsinkyckling, sås, potatis, sommargrönsaker. Äppelkräm med ananas. Torsdag: Köttfärssoppa, klick cremefraiche, bröd, ost. Jordgubbe-rabarberpaj, vaniljsås.
Fredag: Kalops, potatis, grönsaker, rödbetor. Nyponsoppa.
Lördag: Kokt fisk, hummersås, potatis, grönsaker. Hallonkräm.
Söndag: Kåldolmar, gräddsås, potatis, bukettgrönsaker. Fruktsavaräng, grädde.

Med reservation för ändringar.