Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Entrédörr till kommunhuset:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växeln stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Tallgården

Tallgårdens konceptboende med seniorlägenheter

Tallgården är en fastighet där olika verksamheter finns. På övre våning finns särskilda boendeplatser, som kräver biståndsbeslut. På nedre våning öppnas ett konceptboende med 16 seniorlägenheter, ett rum och kök, från och med 2024-06-01.

Seniorlägenheterna utgör ett biståndslöst boende riktat till kommuninvånare som är 75 år och äldre som har omfattande och varaktiga behov, hemtjänstinsatser och trygghetslarm. Med omfattande menas insatser minst tre gånger per dag samt insats på natten som kan bestå av trygghetslarm. Med varaktigt behov menas ett behov som förväntas kvarstå minst ett år. Omvårdnad innebär i detta sammanhang att personal inom hemtjänst, sjukvård eller närstående rent praktiskt ger vård eller skötsel till person. Målet med omvårdnaden är att öka personens välbefinnande genom att lindra symtom eller förbättra funktion.

Prioritering sker utifrån hemtjänstinsatsernas omfattning, det vill säga antal timmar vid tidpunkten för erbjudande av lägenhet, och karaktär i sin nuvarande bostad. Desto högre behov av hemtjänst, desto högre prioritet vid eventuell kö till denna boendeform. Undantag kan förekomma avseende åldern förutsatt att övriga kriterier är uppfyllda.

När det blir aktuellt att erbjuda en lägenhet tas kontakt med den person som står på tur i prioriteringsordning.

Eget boende

Lägenheterna på Tallgården räknas som ett eget boende, vilket innebär att varje boende själv möblerar och tillhandahåller det material som behövs för en god boendemiljö och omvårdnad.

Det är den boendes (hyresgästens) eget ansvar att teckna försäkring. Läs mer om betydelsen av försäkring på särskilt boende (länk till Konumenternas webbplats) Länk till annan webbplats.

Informationsblad och blankett för intresseanmälan

Informationsblad (pdf, 149 KB, öppnas i nytt fönster) Pdf, 148.5 kB, öppnas i nytt fönster.

Blankett för intresseanmälan (pdf. 154 KB, öppnas i nytt fönster) Pdf, 153.8 kB, öppnas i nytt fönster.

Tallgårdens adress

Tallgården
Göingegatan 5
286 32 Örkelljunga

Tallgården