Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Entrédörr till kommunhuset:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växeln stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Fixartjänst

Det går att beställa fixartjänst för hjälp med enklare sysslor i hemmet. Tjänsten är riktad till personer som är folkbokförda i kommunen och har en funktionsnedsättning eller är pensionär på grund av ålder eller sjukdom. Denna service är subventionerad av Örkelljunga kommun och kostar därför inget.

Fixartjänsten handlar om vardagssysslor som varje person egentligen kan utföra själv men bör avstå ifrån på grund av olycksrisk. Dessa sysslor kräver ofta att man klättrar upp på stolar och stegar för att exempelvis byta gardiner, glödlampor eller säkringar.

Enkla arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna ska vara enkla och inte kräva fackmannaskap. Det får inte vara uppdrag som normalt beviljas som bistånd och utförs av personal inom hemtjänsten. Arbetet får heller inte vara alltför omfattande, utan ska kunna utföras av en person. Vår målsättning är att tjänsten ska utföras så snart som möjligt efter beställningen.

Beställning av tjänsten

Via telefon:
Beställa tjänsten genom att ringa 0435-553 95, måndag-fredag kl 08.00-15.00.

Som e-tjänst:
Det går också att beställa tjänsten via en e-tjänst som finns under E-tjänster och blanketter Länk till annan webbplats.. Logga in med e-legitimation och fyll i formuläret för fixartjänsten. Om du som ansöker inte själv kan göra detta, du kanske saknar e-legitimation, kan du be någon anhörig hjälpa dig att beställa för din räkning.

En bekräftelse lämnas på beställningen och därefter kommer ytterligare ett besked om när arbetet ska utföras.

Personal från enheten för arbetsmarknad och integration ringer sedan och meddelar att de är på väg. Personalen har en särskild legitimation som de visar upp vid ankomsten.