Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Entrédörr till kommunhuset:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växeln stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Familjehem sökes

Vi söker ständigt familjer som kan göra en insats för barn och ungdomar i alla åldrar som behöver ett familjehem att bo i kort eller lång tid.

En familj som passar för barnet

Som familjehem kan man vara en familj eller ensamstående i alla åldrar, med eller utan barn. Socialtjänsten försöker se till att familjen passar för det barn som ska placeras, så barnets behov stämmer överens med det enskilda familjehemmets resurser. Ett bra samarbete med barnets nätverk och med socialtjänsten är viktiga delar i uppdraget.

Framtidstro och kärlek

Vi söker familjer som har ett stort engagemang för andra människor, som har en egen stabil situation och som kan ge ett barn framtidstro och kärlek. Alla familjehem utreds noggrant och det görs även en kontroll i polis- och socialregistret.

Ekonomisk ersättning bestäms efter uppdragets omfattning samt enligt Sveriges Kommuner och Regioners (SKR) rekommendationer. Familjehem från Örkelljunga kommun får utbildning, regelbunden handledning och träffa andra familjehem på regelbundna träffar.

Om du är intresserad av att göra en insats och vara extrafamilj för ett barn eller ungdom, skicka in din intresseanmälan till barn- och familjehemssekreteraren.

Blankett finns under E-tjänster och blanketter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..