Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Reception:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Sjuksköterskedagen uppmärksammas i Örkelljunga kommun

Söndagen den 12 maj uppmärksammas och firas den internationella sjuksköterskedagen. Det blir ett speciellt tillfälle att hylla fantastiska sjuksköterskor och sjuksköterskestudenter. Tack för er otroliga insats som varje dag gör skillnad för så många!

Yrkesgruppen sjuksköterskor har en nyckelroll i verksamheterna och i arbetet med att säkerställa en god och säker vård. I genomsnitt i Örkelljunga kommun har över 250 patienter i olika åldersgrupper omfattande insatser genom den kommunala hemsjukvården. Totalt finns 20 sjuksköterskor varav sex distriktsköterskor samt specialister inom palliativ vård respektive psykiatrin som arbetar mycket nära med undersköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, socionomer och handläggare inom socialtjänsten.

Inom kommunens hemsjukvård uppmärksammas detta med tårta, blommor och fint besked om extra satsningar via statsbidrag med uppdatering av medicinteknisk utrustning samt utbildningar bland annat inom den pedagogiska vägen.

Många av socialförvaltningens chefer har en yrkesgrund med sjuksköterskeutbildning vilket är otroligt värdefullt för en kommun, berättar socialchef Gabriela Arvidsson.

I den statliga utredningen om långsiktiga åtgärder inom sjuksköterskeprogrammen, där kommunen varit remissinstans, uppges att antalet studerande sjuksköterskor i hela landet bör öka med cirka 20 procent fram till 2035 för att klara av framtidens behov.

Så är det att jobba som sjuksköterska hos oss:
Att vara sjuksköterska är ett av de viktigaste jobben man kan ha. Som sjuksköterska i Örkelljunga kommun är du med och bidrar till att vi ska bli en av Sveriges bästa kommuner att leva och verka i. Det är ett uppdrag som ställer stora krav på verksamheterna, samtidigt som det också ger oss goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan. Du ger kommuninvånare ökad livskvalité, oavsett om de befinner sig mitt i livet eller på väg mot livets slut.

Behovet av flera sjuksköterskor är stort och det ett bra tillfälle att lyfta fram medarbetare som valt att utbilda sig och vara verksamma inom hälso- och sjukvården. Här kommer några citat från våra fantastiska medarbetare som förhoppningsvis kan inspirera flera att utbilda sig och arbeta hos oss, berättar socialchefen.

Iga; sjuksköterska och arbetat som sjuksköterska i cirka ett år:
”Jag ville göra skillnad inte bara på individnivå, utan även i samhället. Det är ett varierande arbete och oändliga möjligheter i en samhällsviktig yrkesroll.”

Ninna, specialistsjuksköterska inom onkologi, arbetat som sjuksköterska i 11 år:
”Jag valde att utbilda mig till sjuksköterska för att jag ville ha ett arbete som är meningsfullt där jag skapa trygghet och förhoppningsvis göra livet bättre för människor i en svår och utsatt situation.”

Ingela, distriktssköterska och arbetat i 38 år:
”Grundkänslan har handlat om att hjälpa människor med något som hade betydelse för dem i livet. Är tacksam och stolt över mitt arbete och känner stor glädje att gå till jobbet varje dag.”

Cecilia, operationssjuksköterska tillika verksamhetschef enligt HSL, med 25 års erfarenhet från hemsjukvård och drygt fem år i chefsposition:
”Att ta hand om andra och arbeta både praktiskt och med utveckling har alltid intresserat mig. Jag såg möjlighet att arbeta på djursjukhus eller kanske utomlands. Att det blev äldre var inget jag planerade, men kom till hemsjukvården tidigt i karriären och det är ju ett så omväxlande, utvecklande område, så jag blev fast. ”

Vill du arbeta hos oss, sök gärna lediga tjänster Länk till annan webbplats.

Remissvar avseende sjuksköterskeprogrammen