Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Reception:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Familje- och vuxenbehandling

I alla familjer förekommer bråk och konflikter, vilket gör att föräldraskapet ibland kan kännas extra utmanande. Alla kan därför vara i behov av stöd i sin föräldraroll och många upplever att ett professionellt stöd gör skillnad där en kontakt med familjebehandlarna kan vara ett sådant stöd.

Familjebehandling

I Örkelljunga kommun erbjuds stöd av våra familjebehandlare, vilka alla har erfarenhet samt kompetens att möta olika familjer. De arbetar utifrån olika teorier, såsom anknytning- och systemteori. Stödet riktas till föräldrar med barn i åldrarna 0-20 år.

Stödet är vanligtvis inriktat på att:

  • Stärka relation mellan förälder och barn och i familjen
  • Stärka föräldrar i sitt föräldraskap och i sin föräldraroll
  • Skapa hopp och utveckla föräldrafärdigheter och självförtroende

Arbetet sker utifrån varje enskild familjs behov och önskemål där stödet skräddarsys. Stödets form kan därför variera men samtalet är det centrala. Mötet med familjebehandlarna sker med respekt och integritet.

Kontakta och möta oss

Som förälder kan du kontakta oss direkt och möjlighet finns då att ha rådgivande samtal med familjebehandlarna upp till tre gånger utan att samtalen registreras. Föräldrar kan också ansöka om stöd genom socialtjänstens barn- och ungdomsgrupp där socialsekreterare beviljar en familjebehandlingsinsats.

Var finns vi?

Öppenvården Källan finns på Bäckgatan 4 i Örkelljunga. Vi har hemtrevliga och inbjudande lokaler som ger möjlighet till samtal och lek. Mötet kan även ske i ert hem.

En gång per vecka deltar familjebehandlare i Familjecentralens verksamhet där det ska vara enkelt att få en snabb personlig kontakt.