Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Reception:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Öppet hus om välfärdsteknik med äldredräkt och klinisk utbildningslägenhet

Socialförvaltningen anordnade öppet hus om välfärdsteknik den 24 januari på Tallgården.

En stor variation av välfärdstekniska lösningar visades upp. Bland annat den nyinköpta äldredräkten GERT. På bild nedan visas Charlie 17 år som fick pröva på att vara strax över 90 år med äldredräkten GERT på. Med hjälp av dräkten kan vi skapa en god förståelse för hur vardagen känns i takt med åldrandet.

Välfärdsteknik inom vård och omsorg kan öka tryggheten för den enskilde och samtidigt förbättra arbetsmiljön för personalen. Vi sätter därför igång uppstart för att införa en klinisk utbildningslägenhet (KuL) som är rustad med välfärdstekniska lösningar i praktiken (ViP), som ska vara klar lagom innan sommarrekryteringen, berättar socialchef Gabriela Arvidsson.

Invigningen av den kliniska utbildningslägenheten sker under våren. Syftet med anpassad utbildningslägenhet är att ge löpande kompetensutveckling med träning av olika moment i en hemmiljö med välfärdsteknik. Även seniorer och anhöriga kommer att kunna boka upp sig på visningar för att prova lösningar som kan underlätta i vardagen.


Fakta om Gert:

Äldredräkten GERT erbjuder möjligheten att göra de typiska begränsningarna för äldre påtagliga för yngre människor. Alla som har provat äldredräkten GERTkommer att förstå äldres beteende bättre. Detta har också bevisats vetenskapligt flera gånger. GERT står för GERonTologisk simulator.

Ålderssimuleringsdräkten GERT är idealisk för utbildning av vårdpersonal och läkare. Äldredräkten kan också användas mycket framgångsrikt i arbetshälsohantering och för att förbättra livsvillkor, produkter och tjänster för äldre.

Vill du också prova GERT mejla oss via socialforvaltningen@orkelljunga.se.

Test av äldredräkten GERT

Öppet hus