Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Reception:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Pepparkakshustävling och ”Bostad först”

Socialförvaltningen inbjuder till tävling i pepparkakshus.

I Sverige byggs hundratal pepparkakshus varje år vid julen. Det påminner oss om bostadens betydelse som speglas i olika traditioner. Julen är inte bara människornas högtid, utan även boendets. Eget boende är centralt och grundläggande förutsättning för välmående och delaktighet i vårt samhälle. Denna princip ligger även till grund för metoden "Bostad först" där egen bostad kan skapa en grundläggande existentiell känsla av trygghet, förutsägbarhet och kontroll över sin situation.

- Med metoden "Bostad först" arbetar vi för att förstärka förutsättningarna till egen bostad som en trygg punkt i tillvaron. Vi ser att metoden kan ge resultat men det kräver uthållighet, helhetstänk och kraftsamlat socialt sammanhang. Vi har precis skickat in en ny ansökan till Socialstyrelsen för att fortsätta projektet ”Bostad först”, berättar socialchef Gabriela Arvidsson.

Osäkra bostadsförhållanden och utestängning från bostadsmarknaden är till stor del kopplad till strukturella faktorer och nya lösningar är nödvändiga. För det krävs samarbete med olika aktörer, information och engagemang i civilsamhället.

Den 22 december mellan 11.00 -12.30 anordnar socialförvaltningen inom ramen för projektet ”Bostad först” en fikastund med information och pepparkakshustävling.

Hur går pepparkakshustävlingen till?
Ta bild på ditt pepparkakshus och mejla bilden till socialförvaltningen@orkelljunga.se med dina kontaktuppgifter, senast 22 december klockan 09.00, eller ha bilden med dig i mobilen eller på papper, eller ta pepparkakshuset med dig till oss på socialförvaltningens förebyggandeenhet Källan, den 22 december, klockan 11.00-12.00 på Källan, adress Bäckgatan 4 (bakom COOP).

De fem bästa pepparkakshusen vinner en julkorg. Prisdelning sker den 22 december klockan 12.30 på Källan.

Vilka får tävla?
Alla oavsett ålder.

Vi bjuder på pepparkakor, glögg och information om socialförvaltningens förbyggandearbete.

Varmt välkommen till Källan, Bäckgatan 4, den 22 december klockan 11.00-12.00, om du vill fika med oss.