Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Reception:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Nya satsningar med modern välfärdsteknik på särskilda boenden

Under augusti månad utökas antalet rullstolar med hjälpmotor, mobila duschstolar med användarvänliga funktioner, nya vårdmadrasser, Actileg och bentränare på våra äldreboenden.

Satsningarna uppgår till nära 1 miljon kronor, och är kopplade till statsbidrag riktade mot äldreomsorgens brukare och medarbetare. Översyn av personalstödjande arbetsredskap och hjälpmedel i vård och omsorg på äldreboenden har genomförts under året och nu är vi i mål med det. Med flera rullstolar med hjälpmotor underlättar vi för promenader, med nyare vårdmadrasser minskar vi riskerna för trycksår och med Actileg och benträning förstärker vi välmåendet, både psykiskt och fysiskt.

- En behövlig utveckling som många lyft upp. Under hösten tillkommer ytterligare satsningar som gör nytta för både brukare och personal. Med välfärdsteknik kan vi komma längre i arbetet med riskerna för belastningsskador. Hemsjukvårdsenheten tillsammans med personal och cheferna har gjort ett gediget arbete och vi ser emot satsningarnas effekter, säger Gabriela Arvidsson socialchef

Förutom bättre arbetsmiljö hoppas vi att satsningarna kan bidra till att ge brukare i behov av vård och omsorg bättre livskvalitet, behålla eller förbättra styrka och balans och därigenom minska antalet fallolyckor.

Att arbeta inom vård och omsorg med att hjälpa personer i deras dagliga aktiviteter såsom förflyttningar, påklädning, toalettbesök och dusch medför risker för besvär i exempelvis rygg, axlar och armar till följd av akut eller långvarig belastning. Dagligt vårdarbete med upprepade, tunga moment innebär påfrestning på kroppen och är de största riskerna för att utveckla belastningsbesvär.

AniLeg