Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Reception:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Examen för våra första Undersköterskor lärling!

Den 3 maj tar våra första fyra undersköterskor examen efter lite mer än 1,5 år som lärlingar. Hatten av för fantastiskt engagemang och kompetensutveckling bland deltagarna!

På Örkelljunga Utbildningscentrum startade vi hösten 2021 en lärlingsutbildning till Undersköterska (USK) där eleverna läser på 100% men är ute i praktik 70% av tiden och i skolan endast 30%.
Praktiken görs inom äldreomsorg, psykiatri samt sjukvård för att få en så komplett utbildning som möjligt. I skolan görs även många praktiska övningar samt utbildningar i hjärt-lungräddning (HLR) av vår egen vårdlärare, som är sjuksköterska i grunden och nu även certifierad HLR-instruktör för både barn och vuxna.

Hösten 2022 startade kull nummer två av Undersköterska lärlingar och de blir färdiga våren 2024.

Eftersom vi i Örkelljunga hade många som vill läsa på distans så startade vi i mars i år även upp undersköterskeutbildning på distans på 50%. Många vill fortsätta jobba heltid under studietiden för att undvika att ta studielån och med denna utbildning är det möjligt.

Undersköterska tar blodprov

Skyddad yrkestitel

Från den 1 juli 2023 blir undersköterska en skyddad yrkestitel och det blir viktigare för vård och omsorgspersonal att ha en certifierad utbildning till undersköterska.

Ansök till höstens utbildning!

Till hösten öppnar vi upp för en ny kull med USK lärlingar!

Välkomna att ställa frågor eller ansöka till Cecilia Leijonflycht, studie-och yrkesvägledare, på cecilia.leijonflycht@orkelljunga.se

Vill du veta mer om våra utbildningar till undersköterska så följ länkarna nedan!