Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Entrédörr till kommunhuset:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växeln stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

HBTQI-certifiering av Socialförvaltningen!

Arbetsmarknadsenheten, Förebyggandeenheten och Myndighetsenheten har nu påbörjat ett förändringsarbete för en öppen och inkluderande arbetsmiljö, samt ett välkomnande bemötande av besökare, kunder och samarbetspartners utifrån ett hbtqi-perspektiv.

marsipantårta med flagga där det står stjärnmärkt

Hösten 2021 inledde dåvarande myndighetsenheterna, delar av arbetsutskottet och öppenvården ett arbete med att bli en HBTQI-certifierad verksamhet. Projektet finansierades av beviljade medel från ”Gemensamma medel nordvästra Skåne”, en gemensam överenskommelse om att arbeta för psykiskt hälsa. Örkelljunga ansökte medel för HBTQI-certifieringen inom området suicidprevention.

Ett 30-tal medarbetare utbildades och efterhand har nytillkommen personal fått gå en grundutbildning.

Våren 2023 kan vi äntligen stoltsera med att vi nu blivit certifierade och vi kan påbörja arbetet med att sätta vår handlingsplan, som arbetades fram under utbildningen, i verk.

HBTQI-emblem

Certifikatet innebär:

en bekräftelse på att verksamheten arbetar strategiskt och målinriktat i syfte att erbjuda ett respektfullt bemötande av personer som besöker verksamheten och en god arbetsmiljö för anställda utifrån ett hbtqi-perspektiv (begreppet hbtqi avser: homosexuella, bisexuella, transpersoner, queera och intersexpersoner).

I certifieringen ingår bland annat:

  • att all personal har fått ökad kunskap om hbtqi, diskriminering, arbetsmiljö och bemötande.
  • att det finns rutiner för hur nyanställda ska introduceras och att det finns en plan för systematiskt arbete, uppföljning och kvalitetssäkring.