Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Entrédörr till kommunhuset:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växeln stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Kommunal förskoleklass

Kapprum

I Örkelljunga kommun finns sju grundskolor varav sex stycken har förskoleklass. Detta är fler än i de flesta kommuner med tanke på att elevunderlaget endast uppgår till cirka 900 elever.

Val av skola

Elever och föräldrar har rätt att fritt välja skola med beaktande av närhetsprincipen. Denna innebär att skola som ligger närmast hemmet är skyldig att ta emot den elev som önskar gå där. Övriga elever tas emot i mån av plats. Rätt till gratis skolskjuts gäller dock endast till den skola som anvisats.
Verksamheten i grundskolan regleras i Skollagen och Grundskoleförordningen, men styrs även av kommunens skolplaner och andra planer. Information om skollag och läroplan för grundskolan hittar du på Skolverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Lusten att lära

Vi ansvarar för att alla elever blir bemötta på ett inspirerande, utmanande och stödjande sätt, som ger dem lust att lära. Vi ska utifrån varje elevs egna förutsättningar, motivera och engagera till fortsatt intresse för lärande. Genom olika arbetssätt ger vi utrymme för eleverna att individuellt bearbeta och inhämta nya kunskaper och färdigheter.