Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Entrédörr till kommunhuset:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växeln stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Skejtpark

Örkelljunga skejtpark

Örkelljunga skatepark

Välkommen till skejtparken som ligger i centrala Örkelljunga vid Bangatan och gränsar till Pinnåreservatet. Här kan du skejta, åka BMX eller kickbike med mera.

Örkelljunga kommun kan stolt erbjuda skejtare, kickbike- och BMX-åkare möjligheter att utveckla sin konstart i vår gemensamma park. För att detta ska ske på ett tillfredsställande sätt måste vissa regler beaktas. Det gäller såväl åkare som åskådare.

Åkaren

Du som åker vet vad som bäst skyddar den egna kroppen vid eventuella fall i parken. För att trafiken ska ske på ett säkert sätt måste alla visa hänsyn till varandra, precis som vid övrig trafik med många fordon samtidigt på en gemensam plats. För att minska slitaget på parkens delar måste alla BMX:are förse sina cyklar med plast pegs.

Åskådaren

Du som vill se på när åkarna utför sina konster och övar in nya trick är också välkommen till parken. Det är dock inte tillåtet att beträda banan eller sitta på något hinder om du inte själv åker. Det är väldigt störande för de som åker och kan även leda till olyckor. Visa hänsyn till åkarna och beskåda deras konstutövning vid sidan av banan.

Karta skejtparken

Örkelljunga skejttpark ligger i centrala Örkelljunga vid Bangatan och gränsar till Pinnåreservatet.