Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Entrédörr till kommunhuset:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växeln stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Tennisbanorna vid Hjelmsjö

Under sina årliga resor till Rivieran hade Carl-Henric och Gerda Hjelme-Lundberg, grundare av Svensk-Engelska Herrkonfektionsfabriken Hjelm, fått ett spirande intresse i de nya sporterna tennis och miniatyrgolf.

Carl-Henric Hjelme-Lundberg byggde två tennisbanor bakom Hjelmsjöudde år 1930. Markområdet var inte det bästa för tennisbanor, varför mycket sten fördes dit. Tennisintresserade i Örkelljunga hade startat Örkelljunga Tennisklubb redan år 1925 och år 1927 hade man en enkel bana klar ute på Vången i Örkelljunga där de första klubbmästerskapen hölls. När direktör Hjelme-Lundberg anlagt tennisbanorna i Hjelmsjö var dessa av mycket bättre kvalitét så tennisklubben fick lov att låna dem för en mindre avgift vid tävlingar och seriespel.

Efter några år flyttades klubben över till banorna i Hjelmsjö där de nu fortfarande har sin verksamhet. Banorna genomgick en renovering under 1964 och först på de nyrenoverade banorna var den välkända Swedish Davis Cup och Båstadsspelaren Jan-Erik Lundquist.

Lite längre bort finns även minigolfbanorna, som är de första i landet av sitt slag.

Det går att läsa mer i boken Hjelmsjö av Nils-Arvid Bringéus.