Kontakta oss

Telefon:

0435-552 12 

E-post:

utbildningscentrum@orkelljunga.se

Besöksadress:

Kungsvägen 7, 286 34 Örkelljunga 


 


Dela

Komvux Gymnasial vuxenutbildning

Den gymnasiala vuxenutbildningen är till för dig som är minst 20 år och som har kunskaper motsvarande grundskolans årskurs 9 eller motsvarande utbildning från utlandet och tillräckliga kunskaper i svenska.

Studierna är kostnadsfria, men du får själv stå för kurslitteraturen.

Studiemål

Vilka kurser du väljer beror på vilket mål du har för dina studier. Det kan handla om att komplettera din högskolebehörighet eller om att läsa till kurser som ska göra dig mer attraktiv för arbetsmarknaden.

Studieformer

Hos oss kan du studera både på traditionellt vis genom närundervisning resp. klassrumsundervisning, men i många kurser kan du även studera på distans. Vissa av våra kurser sker i samverkan med gymnasieskolan.

Vår målsättning är att tillgodose mycket varierande utbildningsbehov för att ge alla en möjlighet att läsa gymnasiala kurser. Vår studie- och yrkesvägledare hjälper dig med ditt kursval och även att ansöka  om studiefinansiering.

Studiefinansiering

  • Gymnasiala studier är CSN-berättigade vilket innebär att du har rätt att söka studiemedel under högst 120 veckor (3 år).
  • Har du redan en treårig utbildning eller motsvarande kan du få studiemedel under högst 80 veckor (2 år).
  • Studiemedlet består av en lånedel och en bidragsdel.
  • Du kan få studiemedel för 100 %, 75 % eller 50 % studietakt.
  • Är du under 20 år och har slutfört en utbildning på ett nationellt program i gymnasieskolan har du rätt att söka studiehjälp för vuxenstudier.