Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:

Måndag -torsdag 8-12, 13-16


Fredag 8-12, 13-15

Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Dela

Folkbibliotek för alla - Biblioteksbil

Biblioteken i Örkelljunga har fått bidrag från Region Skåne samt Statens Kulturråd för projektet Folkbibliotek för alla.

Projektet har som mål att nå ut med biblioteksverksamhet till fler i Örkelljungas alla kommundelar genom en Biblioteksbil med anpassat innehåll. Projektet sträcker sig till december år 2021.

Från och med måndag den 1 mars finns en ny bibliotekstjänst för hela Örkelljunga kommun! Örkelljunga biblioteksbil är ett rullande minibibliotek som kör till enligt turlista till Eket, Åsljunga, Skånes Fagerhult och Tockarp. Se turlistan på www.bibliotekfh.se/örkelljunga-biblioteksbillänk till annan webbplats.

Vid Örkelljunga biblioteksbil kan du till exempel låna och återlämna medier. Biblioteken har ett urval av medier du kan låna direkt. Det går redan nu att börja reservera det du vill låna till Örkelljunga biblioteksbil och hämta på ditt närmsta biblioteksbilsstopp. Du kan också fråga och få guidning bland biblioteket digitala tjänster.

Framåt sommaren, eller tidigare, hoppas vi kunna ta med oss Skaparbibblan ut i kommunen och arrangera evenemang med biblioteksbilen bland annat.