Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:

Måndag 8-12, 13-16

 

Tisdag - torsdag 8-12, 13-16

 

Fredag 8-12, 13-15

Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

 

Dela

Välkommen till ett nytt idémöte för en Friluftsarena i Örkelljunga Kommun

De allra flesta områden i Sverige hävdar just nu sin stora potential som resmål för den snabbt växande skaran av köpstarka besökare som vill uppleva ”light adventure” i orörd natur. Men få har den potential som finns i Örkelljunga. Här finns sjöar, djupa skogar, öppna ängsmarker, små röda stugor, porlande vattendrag och slingrande småvägar som binder ihop byarna – som gjort för exempelvis cykling och vandring utan att man behöver anlägga nya leder. Här finns en potential att med naturen som bas initiera många olika aktiviteter och idéer. Allt oerhört lättillgängligt med E4:an genom hela kommunen. Friluftsaktiviteter, kulturaktiviteter och ett evenemangsperspektiv är tre intressanta ”spår”.

Men – i Örkelljunga saknas för närvarande den sammanhållande kraft som inspirerar och möjliggör för entreprenörer att kommersialisera och skapa arbetstillfälle inom turismnäringen. Paketerade upplevelser för olika målgrupper med mat och boende i området är en förutsättning för att det ska skapas arbetstillfälle i Örkelljunga kommun.

Hur kan vi skapa förutsättningar för att skapa en riktigt potent och attraktiv Friluftsarena? En arena för både aktivitet, kontemplation och välmående. En arena som i sig själv är en året runt tillgång för både bygdens invånare och besökare.

Välkommen till ett möte som syftar till att initiera tankar samt inspirera personer och organisationer att formera sig inför kommande förstudie. Vem gör vad, vilka steg måste tas, vilka bör ingå i styrgruppen, vilken tidplan är realistisk med mera. Projektet ämnar i nästa steg söka resurser för utveckling hos b la Leader Skåne.

Vi är tacksamma om du svarar även om du inte har möjlighet att komma (samma länk som nedan). Kan du inte komma så är vi tacksamma för om du har en kollega som kommer istället. Anmälan på samma sätt som nedan.

Datum: 10 december klockan 16-19
Plats: Örkelljungasalen, Kommunhuset Örkelljunga, Biblioteksgatan 10.

Mat & kaffe: Vi bjuder på kaffe/Te med enkelt tilltugg.

Deltagande: Registrera ditt deltagande

Eventuella frågor besvaras av Krister Persson, tel 072-157 73 39

Mycket välkomna!

Krister Persson, Näringslivs- Turistchef Örkelljunga kommun

Andreas Meimermondt, Förvaltningschef Kultur och fritid, Örkelljunga kommun

Ann-Charlotte Thörnblad, Landsbygdsutvecklare Örkelljunga, Leader Skåne Nordväst