Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Entrédörr till kommunhuset:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växeln stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Ian Cortés blir ny samhällsbyggnadschef i Örkelljunga kommun

Den 2 september 2024 startar Ian sin tjänst som förvaltningschef på Kultur- och samhällsutvecklingsförvaltningen.

- Vi får en mycket kunnig och erfaren samhällsbyggnadschef i Ian Cortés och jag är väldigt nöjd med denna rekrytering, säger kommunstyrelsens ordförande Niclas Bengtsson och fortsätter med att hälsa Ian varmt välkommen till Örkelljunga!

Ian Cortés

Ian Cortés, foto: Lunds kommun

Ian Cortés beskriver sin syn på sitt nya uppdrag:
- Som samhällsbyggnadschef vill jag bedriva en effektiv och konstruktiv utveckling i gott samspel med politik och medarbetare. Samhällsbyggnadsfrågorna är ofta mycket viktiga i en kommun och det krävs många olika kunskaper och färdigheter för att bygga goda och attraktiva livsmiljöer. Här finns flera utmaningar och ett sätt att lyckas med uppdraget är att säkerställa samverkan med alla berörda samt en positiv utveckling av Kultur- och samhällsutvecklingsförvaltningen.
Jag tycker att rollen möjliggör ett unikt tillfälle att medverka och bidra till att skapa ett attraktivt och hållbart samhälle som är väl rustat för framtiden.

- Jag har inte hunnit se så mycket av Örkelljunga ännu men det jag kan konstatera är att kommunen har ett gynnsamt geografiskt läge, stora kvaliteter och en enorm potential med naturen runt hörnet, fortsätter Ian. Örkelljunga kommun är klar med sin översiktsplan (ÖP2040) och visar en stark vision för framtiden. Jag vill gärna citera ÖP2040: "Åtgärderna i översiktsplanen behöver väljas, prioriteras och budgeteras för att planen ska bli verklighet. Arbetet för framtidens kommun börjar nu." Det blir otroligt roligt att få vara med på denna resa, konstaterar Ian med glädje och fortsätter med att berätta lite om sig själv:

- Min bakgrund är att jag är utbildad arkitekt på arkitektskolan vid Lunds Tekniska Högskola (arkitektexamen 1999). Efter att ha avslutat min högskoleutbildning flyttade jag till Valencia, Spanien i syftet att doktorera i statsvetenskap. I Spanien arbetade jag som kontorschef på ett byggföretag. Min nuvarande arbetsplats är Lunds kommun. Här jobbar jag som avdelningschef på bygglovsavdelning. Innan dess har jag varit stadsarkitekt tillika förvaltningschef i Skara kommun.

Kommundirektör Ardiana Demjaha ser med spänning fram emot att samarbeta med Ian:
- Ian har gedigna kunskaper inom stadsutvecklingsområdet. Han kommer kunna bidra med mycket i den processen där Örkelljunga kommun befinner sig just nu, när vår nya översiktsplan ska bli verklighet. Hans tidigare erfarenheter av ledarskap säkerställer en stabilitet och vana i chefsuppdraget som kommer gynna organisationen.