Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Reception:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Linus Af Sillén Åstradsson blir ny ekonomichef i Örkelljunga, med början den 22 mars 2023

Kommunstyrelsens arbetsutskott har den 21 december 2022, i enighet, fattat beslut om att anställa Linus Af Sillén Åstradsson som ekonomichef i Örkelljunga kommun. Linus kommer närmast från konsultbolaget Serkon.

Ardiana Demjaha

-Vi är så glada över att Linus tackat ja till tjänsten som ekonomichef i vår kommun, säger kommundirektör Ardiana Demjaha och fortstätter:
-Vi sökte en erfaren ekonomichef som är både kunnig och har erfarenthet av att arbeta tvärsektionellt och som ser kommunens olika verksamheter som en helhet. Detta har vi identifierat i Linus och från våra tidigare erfarenheter av honom som uppdragsansvarig konsult inom Serkon vet vi att han dessutom arbetar både systematiskt och med framförhållning. Linus är som person lösningsorienterad och har en uttalad kommunikativ förmåga, han älskar siffror och Excel men kan också tala ekonomi på ett begripligt och pedagogiskt sätt som tilltalar både förtroendevalda, chefer och fackliga parter, avslutar kommundirektören.

Linus berättar om sina tankar kring anställningen:
-Min första bild av Örkelljunga kommun fick jag under 2018 i rollen som konsult där jag snabbt kom att trivas. Det fanns en enkelhet i arbetssättet, med ett genuint intresse från både politiken och verksamheten. Det finns en nära och tät dialog mellan dessa parter med ett professionellt bemötande och gemensamt engagemang att göra det bästa för kommunen. Ekonomichefen har en viktig roll i den dialogen och i att verka för ett nära samarbete samt vara en brygga mellan politik och verksamhet, samtidigt som budget- och ekonomiprocesserna stärks.

Linus har i tidigare anställningar verkat i offentlig verksamhet, bland annat i Malmö stad och i Svedala kommun, med tydligt fokus på budget och analys.

Linus Af Sillén Åstradsson börjar sin tjänst som ekonomichef den 22 mars 2023.