Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Reception:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Julbelysningen i Örkelljunga kommun sprider värme och julstämning även i år!

Energisnål och kostnadseffektiv teknik gör att belysningen kan tändas och ge kommuninvånarna ökad trygghet, trivsel och mysig julstämning.

Julbelysningen i Örkelljunga kommun sprider värme och julstämning, vilket är viktigt för trivseln, tryggheten och handeln. Julbelysningen kommer därför att sättas upp och tändas i samma omfattning som tidigare år, dock under en liten kortare period.

Det är viktigt att vi alla tar ansvar och visar solidaritet med varandra i den rådande energikrisen. Örkelljunga kommun arbetar löpande med flera olika energibesparande åtgärder. Den julbelysning som kommer sättas upp använder sig av modern teknik, är väldigt energisnål och kostnadseffektiv. Kommunen bedömer därför att den energi som sparas genom att inte sätta upp julbelysningen är mycket mindre i förhållande till det värde belysningen tillför i form av ökad trygghet, trivsel och mysig julstämning.

Inför julskyltningen vid 1:a advent kommer fina julgranar sättas upp i byarna på samma plats som tidigare år. All annan julbelysning, exempelvis slingor i träden och stjärnor i lyktstolpar, kommer att tändas senast den 16 december 2022. Det innebär att all julbelysning kommer att vara tänd över julhelgen.

All julbelysning kommer att tas ned med start under vecka 2, 2023.