Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Reception:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Stärk Sveriges motståndskraft!

Den 26 september – 2 oktober är det åter dags för Krisberedskapsveckan. En nationell aktivitet som visar hur man kan hantera sin vardag vid exempelvis varubrist, energibrist eller långa elavbrott.

MSB leder kampanjen och årets tema är mat. Pandemin, invasionen av Ukraina och förra årets it-attack mot en butikskedja har aktualiserat behovet av svensk livsmedelsberedskap. Enligt MSB behöver fler privatpersoner skaffa sig en hemberedskap för en vecka och bland de privatpersoner som har stärkt eller planerar att stärka sin hemberedskap är det vanligast att man bunkrar extra mat.

Planera din hemberedskap

Vid en samhällskris kommer hjälpen först att gå till dem som bäst behöver den. De flesta måste vara beredda på att klara sig själva en tid. Planera för några dagar, upp till en vecka eller längre om du har möjlighet. Anpassa din hemberedskap till vad som passar just dig och
dina nära. Gå ihop om vissa saker, och prata med anhöriga och grannar om hur ni kan förbereda er tillsammans.

Checklista för din hemberedskap Länk till annan webbplats.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ger mycket användbar information om hur vi kan förbereda oss. Läs mer på msb.se/egenberedskap Länk till annan webbplats.