Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Reception:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Kommunens budget- och skuldrådgivare kan hjälpa dig att få ordning på privatekonomin

Vänta inte med att söka stöd. Vår rådgivning är kostnadsfri.

Börjar ekonomin bli ett problem i din vardag? Det finns hjälp och stöd att få. För dig som medborgare finns en kostnadsfri budget- och skuldrådgivning i Örkelljunga kommun. Vår budget- och skuldrådgivare Marita Stureson har tystnadsplikt, och alla som är i behov av stöd och råd är välkomna.

Enligt en analys av Kronofogden väntar skuldsatta generellt sett för länge med att ansöka om en skuldsanering. Det framgår också i analysen att kommunernas budget- och skuldrådgivare är ett viktigt stöd i ansökningsprocessen. Om den sökande tar hjälp av en budget- och skuldrådgivare ökar sannolikheten att få skuldsanering.

Marita Stureson berättar:
- De som kommer till mig för att få hjälp med sin ekonomi är väldigt olika, men en sak säger nästan alla: ”Det här skulle jag gjort för längesedan…”
-Jag har full förståelse för att det är svårt att ta tag i sin ekonomi och sina skulder, samtidigt som jag ju vill att fler ska få hjälp att ta sig ur en ohållbar situation och få en chans att bli skuldfria. Oavsett hur din ekonomi och skulder ser ut är alla välkomna till mig för att se över situationen – kanske finns det något att göra för att förbättra den!