Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Nu är det dags för SCB:s årliga medborgarundersökning

Tyck till om hur det är att leva i Örkelljunga kommun!

Text i bild: Gör din röst hörd!

Nu är det dags för SCB:s årliga medborgarundersökning där invånarna får möjligheten att tycka till om hur det är att leva i Örkelljunga.

SCB:s medborgarundersökning är en enkätundersökning som görs på uppdrag av kommunerna. De personer som tillfrågas är ett slumpmässigt urval som dras från befolkningsregistret. Urvalsstorleken är olika beroende på hur stor kommunen är.

Hur gör jag för att svara?

Du som är med i undersökningen kan svara via en pappersenkäten du fått på posten eller på webben, där det även går att svara på engelska. Det går även att få pappersenkäten på arabiska.

Vad mäter ni?

Medborgarundersökningen mäter invånarnas uppfattning om hur det är att leva och bo i kommunen. Det finns bland annat frågor om vilket inflytande de upplever att de har. Undersökningen ger även svar på hur servicen fungerar ur invånarnas perspektiv och annan värdefull vägledning för kommunernas verksamheter.

Årets insamlingsperiod pågår till den 3 november. Resultaten presenteras i december.