Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Årlig trygghetsmätning skickas ut till 600 kommuninvånare i Örkelljunga

Vilka problem ser du där du bor? Känner du dig trygg när du rör dig ute på kvällarna? Bland annat detta kommer polisen tillsammans kommunerna i polisregion Syd att undersöka i årets lokala trygghetsmätning.

I dagarna kommer 74 400 personer mellan 16 och 85 år, boende i polisregion Syd, att få brev av polisen och sin kommun. Det är nämligen dags för den årliga trygghetsmätningen där invånarna har chans att berätta om sina upplevelser och påverka polisens och kommunens kommande arbete.

– Det är viktigt för oss att många svarar på undersökningen. Resultatet av den lokala trygghetsmätningen är ett av de viktigaste underlagen vi har för att prioritera och förebygga problem och brott i samverkan mellan polis, kommun och andra parter. Om du är en av de slumpmässigt utvalda invånare som fått en enkät hemskickad hoppas vi att du tar dig tid att svara, säger Mats Trulsson, ansvarig för trygghetsmätningarna i polisregion Syd.

Man kan svara både på pappersenkät och digitalt. Digitalt går det att svara på fem olika språk.

För att polis och kommun ska få bättre kunskap om invånarnas uppfattning om sin boendemiljö ställs frågor också om den.

– Vi vill till exempel veta hur invånarna ser på eventuella problem i sitt bostadsområde, om de har varit utsatta för brott eller inte under det senaste året, om de känner oro för att utsättas för brott och även om de känner sig trygga i sitt bostadsområde på kvällarna, säger Mats Trulsson.

I slutet av enkäten ställs också några frågor om polisens verksamhet i närområdet.

Cirka 600 personer i Örkelljunga kommer att få enkäten hemskickad.

Undersökningen skickas ut den 15 augusti och avslutas efter cirka två månader. Resultatet presenteras senare under hösten.

En lokal trygghetsmätning görs årligen i polisregionen och dess kommuner sedan flera år tillbaka.

Vid frågor om undersökningen: kontakta Mats Trulsson, ansvarig för trygghetsmätningarna i polisregion Syd, på telefon 010-56 20 200.

Trygghetsmätning 2022, Polisens webbplats Länk till annan webbplats.