Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:


Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13


Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Tre bolag köper tomtmark i Skånes Fagerhult

Areco, Fagerhults Garden AB och Scandinavian Biogas är alla tre nya ägare av tomtmark på industriområdet vid E4:an i Skånes Fagerhult, Örkelljunga kommun.

Kommundirektör Ardiana Demjaha ser detta som en fantastisk möjlighet för kommunens tillväxt och framtida utveckling:
-Det var en smidig process med tydliga politiska uppdrag och beslut. Vi välkomnar dem alla till vår fantastiska, naturrika kommun. Nu växlar vi upp och krokar arm med bolagen för att deras etablering ska bli så smidig och lyckad som möjligt. Vi ser med spänning fram emot den fortsatta resan!

Areco kommer bygga en ny, toppmodern produktionsanläggning för Sandwichpaneler med mineralullkärna. Fagerhults Garden utvidgar sin redan befintliga verksamhet i Skånes Fagerhult, som producerar och förädlar odlingssubstrat, med att som första företag på svenska marknaden tillverka woodfiber. Scandinavian Biogas investerar med bidrag från Klimatklivet i ett nytt projekt för produktion av flytande biogas (Bio-LNG), genom att tillvarata gödsel från djurhållning i området.

-Det är glädjande att just de här företagen väljer att lägga en del av sin verksamhet i Örkelljunga kommun. Örkelljunga är en alldeles utmärkt plats för företag att växa! Detta är satsningar som stämmer väl överens med kommunens önskan om ett gynnsamt företagsklimat. Varmt välkomna till kommunen, säger Christian Larsson, kommunstyrelsens ordförande.