Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Reception:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Skåneporten Nordöst säljs till Skåneporten i Örkelljunga AB

Kommunfullmäktige tog beslut om försäljning av marken i måndags den 27 juni.

Christian Larsson, kommunstyrelsens ordförande och Andreas Meyer, VD Skåneporten i Örkelljunga

Kommunstyrelsens ordförande Christian Larsson är glad och lättad att flera års arbete och politiska beslut i måndags, den 27 juni 2022, nådde fram till att kommunfullmäktige tog beslut om försäljning av Skåneporten Nordöst.
-Vi ser helt klart fina synergieffekter för hela näringslivet och kommunen i stort. Under tre mandatperioder har vi från politiken drivit på planarbetet för att möjliggöra etablering vid Skåneporten Nordöst. Med ny kommundirektör på plats fick vi kompetensen och drivet för en verkställighetsgrad som möjliggjorde detta, säger Christian Larsson.

-Markköparen har erfarenhet av liknande utvecklingsprojekt och har konkreta planer och ambitioner för exploatering av området. Detta blir en port inte bara till Örkelljunga utan till hela Skåne, säger Ardiana Demjaha, kommundirektör i Örkelljunga kommun.

-Skåneporten Nordöst är ett område med stor potential. Det ligger mycket väl exponerat mot E4 och erbjuder utmärkta förutsättningar för verksamheter inom till exempel handel, lager och logistik, säger Andreas Meyer, VD Skåneporten i Örkelljunga AB.

Frida Nilsson, VD Örkelljunga näringsliv, beskriver förutsättningarna i kommunen:
-Här finns det en stark tillväxt på både bostäder och verksamhetsmark och ett gott samarbete mellan kommun och näringsliv. Med ett stort bestånd av verksamhetsmark finns det flexibilitet och möjligheter att växa. Satsningen på Skåneporten sätter Örkelljunga på kartan och sätter därmed också det redan etablerade näringslivet i fokus.