Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Reception:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Nu kan du se filmerna om Drakabygget Frihetens verkstad igen!

Nu kan du åter igen ta del av det digitala material som ingick i utställningen Det lekfulla arvet - Drakabygget Frihetens verkstad (1960–1975) som visades på Örkelljunga bibliotek och Kulturhus sommaren 2021.

Utställningen var ett samarbetsprojekt mellan Örkelljunga kommun, Kulturporten, Effektlådan antikvariat & textproduktion och Örkelljunga konstförening och finansierades av Region Skåne och Örkelljunga kommun.

Förra sommarens utställning innehöll bland annat också verk av Drakabyggets konstnärer och besökare fick en inblick i kollektivets konstnärliga metoder och arbetssätt. Vid flera tillfällen arrangerades även workshops i Drakabyggets anda och guidade turer i Drakabyggets ateljéer.

Om Drakabygget

Under 60- och 70‑talet var Drakabygget ett konstnärskollektiv där ledande personer var Jørgen Nash, Lis Zwick, Asger Jorn, Jens Jörgen Thorsen och Hardy Strid. På gården bodde många konstnärer och det var en plats för skapande, aktioner och provokationer. Det var en plats dit alla var välkomna och där man kunde testa nya idéer, skapa något utifrån ingenting.

Ett foto på det leende konstnärsparet Lis Zwick och Jørgen Nash som håller upp en tavelram.

Konstnärsparet Lis Zwick och Jørgen Nash. Foto: Sven Hjalmarson.