Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Reception:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Kulturpriset och Ungdomsledarpriset 2022

Kultur- och fritidsnämnden har utsett årets mottagare av Kulturpriset och Ungdomsledarpriset. Priserna delades ut av nämndens ordförande Jonas Borggren i samband med nationaldagsfirandet i Dalen.

Kulturpriset

Kulturpriset delas ut av Kultur- och fritidsnämnden för att stödja och uppmuntra kulturell verksamhet i Örkelljunga. Priset kan delas ut både till enskilda personer och föreningar.

Priset tilldelas 2022 Andreas Svanberg.

Motivering
Andreas är en kulturinstitution i sig själv, han är författare till både romaner och poesiböcker, han driver förlag, ger ut två publikationer Halvfart: tidskrift för arbetsplatshumor samt Ögonlögner: tidskrift för absurdism och nonsens. Kanske viktigast av allt, han driver också antikvariat Effektlådan där den litteraturintresserade kan få sig både en kopp kaffe och gott snack. Andreas är också engagerad kulturellt i kommunen genom att t.ex. bistå konstföreningen med videoproduktion, hålla i samtal på Örkelljunga bibliotek och genomföra Skapande skola-projekt med alla sjätteklassare i kommunen. Andreas är en naturkraft för kulturen, och då i synnerhet främjandet av densamma bland utsatta i samhället.

Ungdomsledarpriset

Ungdomsledarpriset delas ut till den eller de som har skapat en meningsfull fritidsverksamhet för barn och ungdomar i Örkelljunga kommun.

Priset tilldelas 2022 Frida Karlsson.

Motivering
Genom ett stort engagemang i föreningen Fagerhults Framtid har Frida Karlsson gjort stor skillnad för yngre barn i Skånes Fagerhult. Hon är initiativtagaren och eldsjälen till ”gympaskoj” som innebär att barn i åldrarna 3 och upp till 9 år, uppdelat på två grupper, får leka och röra sig tillsammans varje tisdagskväll. Frida engagerar sig i barnen och har en uppmuntrande attityd till att fler föräldrar ska engagera sig i föreningen och specifikt i ”gympaskoj”.


Stort grattis till årets pristagare!