Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Reception:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Ardiana Demjaha föreslagen som kommundirektör i Örkelljunga

Kommunstyrelsens arbetsutskott har idag, den 18 maj, fattat ett enhälligt beslut om att föreslå Ardiana Demjaha som kommundirektör i Örkelljunga kommun. Förslaget behandlas i Kommunstyrelsen den 1 juni, där det slutgiltiga beslutet tas.

– Jag är glad och lättad att vi är i mål med rekrytering av kommundirektör, säger Christian Larsson, kommunstyrelsens ordförande i en kommentar.

Ardiana Demjaha har fokus på kommunens behov och ambitioner

Ardiana Demjaha

Ardiana Demjaha har mångårig erfarenhet av uppdrag inom ledarskap både från privat och offentlig sektor; framförallt som förvaltningschef inom samhällsbyggnad, stadsplanering, fastighet, service och tekniska områden.

-Jag är oerhört tacksam och stolt över förtroendet jag fått samt ödmjuk inför det stora ansvaret som uppdraget bär med sig. Detta uppdrag handlar inte om vad jag vill, utan om att ta reda på de behov och ambitioner som finns i kommunen och förverkliga dem, säger Ardiana och fortsätter med att beskriva sina intryck av Örkelljunga kommun.

-Som arkitekt fascineras jag av de varierande natur- och rekreationsnära boendemöjligheterna. Detta kombinerat med de mycket goda kommunikations-möjligheter som kommunen erbjuder ger rätt förutsättningar för bra skola, trygg vård och omsorg, framgångsrik turism och näringsliv samt en positiv tillväxt.
Ardiana berättar att hon drivs av viljan att se andra växa och prestera.
-En gemensam röd tråd är ett måste för att med samarbete och dialog driva de viktiga frågorna framåt. Jag kommer att arbeta nära verksamheten för att höja förståelsen för den dagliga verksamheten men även vara närvarande för att lyssna på förtroendevaldas, medarbetarnas och invånarnas åsikter och upplevelser, avslutar hon.

Vårens samarbete har ingett förtroende

Sedan den 14 mars har Ardiana varit anlitad som konsult, i rollen tillförordnad kommunchef i Örkelljunga. Genom en öppen rekryteringsprocess välkomnades kandidater att utmana Ardiana. Efter avslutad rekryteringsprocess är kommunstyrelsens arbetsutskott helt eniga i sitt val. Hon får fortsatt förtroende att fullfölja det arbete hon påbörjat under sin tid som tillförordnad.

-Under de här månaderna har Ardiana visat mod, driv och beslutsamhet, säger Christian Larsson, kommunstyrelsens ordförande. Det är tydligt att hon är en ledare som vet vad hon vill. Engagemang för kommunen och vilja att leverera har lyst om henne!

Ärendet ska nu upp i kommunstyrelsen som fattar det slutgiltiga beslutet i juni, varefter Ardiana formellt tillträder tjänsten som kommundirektör i Örkelljunga kommun.