Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Reception:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Kommunfullmäktige bibehåller antal ledamöter

På fullmäktigemötet i februari bekräftades Utbildningsnämndens beslut om avveckling av gymnasieprogram och köpekontraktet för Tockarps skola godkändes.

Under måndagskvällen den 28 februari sammanträde kommunfullmäktige på EFS-gården i Åsljunga. Några av de beslut som fattades presenteras här.

Antal ledamöter i kommunfullmäktige

Fullmäktige beslutade efter omröstning att antalet ledamöter och andelen ersättare i fullmäktige för nästa mandatperiod ska vara oförändrat, vilket innebär 37 ledamöter. Sverigedemokraterna var av en annan åsikt och ville minska antalet ledamöter i fullmäktige till 31.

Avveckling av gymnasieprogram

Fullmäktige prövade frågan om avvecklingen gällande de tre nationella gymnasieprogrammen vid Utbildningscentrum.

Utbildningsnämnden har tidigare fattat beslutet att avveckla de tre nationella gymnasieprogrammen. Beslutet överklagades dock och förvaltningsrätten menade att beslutet var fattat i fel instans varför ärendet lyftes till fullmäktige för prövning.

Fullmäktige beslutade efter omröstning att bekräfta utbildningsnämndens tidigare beslut som sitt eget. Den centerpartistiska gruppen deltog inte i fullmäktiges beslut, den socialdemokratiska gruppen samt Christer Unosson (KD) reserverade sig mot fullmäktiges beslut.

Försäljning av Tockarps skola

Fullmäktige har tidigare beslutat om att stänga Tockarps skola. Utbildningsnämnden har meddelat att de efter stängningen saknar behov av de tidigare lokalerna och fastigheten har därefter gått ut till försäljning. Fullmäktige beslutade att godkänna upprättat köpekontrakt och sälja fastigheten.

Information från revisionen

Fullmäktige godkände också en reviderad taxa för offentlig kontroll inom livsmedelslagstiftningen, samt tog del av information från revisionen om dess granskning av kommunens insatser för att motverka arbetslöshet och bli självförsörjande