Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Reception:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Behöver du hjälp med att få ordning på privatekonomin?

Ny statistik från Kronofogden visar att antalet personer med skulder hos Kronofogden minskar i landet, men de samlade skuldbeloppet är större och växer snabbt – Örkelljunga kommun är inget undantag.

För dig som vill ha stöd för att få ordning på din ekonomi finns kommunens budget- och skuldrådgivare till hjälp.

I Kronofogdens rapport för 2021 ser vi att antalet skuldsatta i Örkelljunga har minskat något, till 506 personer. Det motsvarar 6,1 procent av kommunens vuxna invånare.

Marita Stureson, budget- och skuldrådgivare i Örkelljunga kommun, träffar många skuldsatta i kommunen och hjälper dem att få balans i ekonomin genom att få en bild över läget och en plan för hur de ska prioritera om på bästa sätt.

- Att antalet skuldsatta i kommunen minskar är positivt. Jag träffar många som behöver hjälp med sin ekonomi, både med och utan skulder. Det är viktigt att ta tag i och försöka få rätt på sin ekonomi i början av förloppet om man känner att situationen börjar bli ohållbar, säger Marita Stureson.

Marita finns här för att hjälpa dig. Ni bokar in en mötesform som passar er bäst, fysiskt, digitalt eller på telefon.

- Vem som helst kan få problem med ekonomin. Det händer saker i ens liv som gör att man tappar kontrollen. Känner du att du ofta har svårt att få pengarna att räcka, eller om du måste låna för att betala dina räkningar vill jag att du ska veta att du inte är ensam. Det finns hjälp, och det går nästan alltid att hitta en lösning, säger Marita.

Du bokar tid genom att ta kontakt via telefon eller e-post.