Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Reception:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Socialförvaltningen söker nya familjehem

Vi söker familjehem som tillsammans med oss vill skapa goda uppväxtvillkor och förutsättningar för barn och ungdomar.

Att vara familjehem

Att vara familjehem innebär att du öppnar upp ditt hem och din famn för någon annans barn, som av olika anledningar inte kan bo hos sina föräldrar. Hur länge barnet bor i sitt familjehem kan variera. I vissa fall är det under hela uppväxten och i andra fall för en kortare period.

Ett familjehem kan se ut på många olika sätt, det finns inga givna mallar. Du kan vara gift/skild/ensamstående, arbeta heltid, deltid, vara hemma. Du kan ha barn, husdjur, bo på landet, i stan, villa eller lägenhet. Du behöver inte bo i Örkelljunga kommun. Det viktiga är att du har ett genuint engagemang och en vilja att hjälpa till, att du har tid, och att du har ett varmt hem att erbjuda. Det är också viktigt att viljan att bli familjehem delas av alla i familjen, eftersom alla påverkas av att en ny individ flyttar in och blir en del av familjen.

Som familjehem ansvarar du för barnets dagliga omsorg och i uppdraget ingår att samarbeta med socialtjänst, vårdnadshavare, skola och barnets övriga nätverk. Örkelljunga kommun erbjuder handledning och utbildning till våra familjehem. Som familjehem får du ekonomisk ersättning i form av omkostnadsersättning och arvode.

Att bli familjehem

För att bli godkänd som familjehem genomgår du en familjehemsutredning, där vi tittar på din livssituation och boendesituation. Vi försöker se till så att familjehemmet och barnet passar ihop, så att barnets behov överensstämmer med familjehemmets resurser. Därför utreder vi våra familjehem noggrant, i syfte att placeringen ska bli bra för alla och för att ni som familjehem ska kunna få det stöd ni behöver.

Om du är intresserad av att göra en insats för ett barn eller en ungdom så är du varmt välkommen att ta kontakt med oss!