Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Reception:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Fina trähästar levererade till Trollbackens förskola

Genom nära samarbete med Arbetsmarknad och integration (AMI) fick Trollbackens förskola trähästar levererade i fredags.

En lång väntan är äntligen över. I augusti kunde AMI återgå till normala rutiner efter att ha haft stängt för deltagarna sedan mars 2020 på grund av pandemin.

"Vi märker på våra deltagare att de tycker det är skönt att återigen kunna träffas och umgås socialt men framför allt känslan av att ha något att göra", säger Kristian Nilsson, arbetsledare på AMI.

Efter önskemål från Trollbackens förskola gjorde Kristian Nilsson ritningar på trähästar som sedan snickrades och målades inför leveransen i fredags. Hästarna blev mycket uppskattade av barnen.

Sedan tidigare har Valthornets förskola fått en utebil i trä, Högkullen och Ängstugan har fått odlingslådor, pallkragar med sittplatser runt om och sängar för barnen som sover utomhus. Det som nu ligger närmast i byggprojekt är sovsäcksvagnar till Högkullens förskola.

Arbetsmarknad och integration

Enheten för arbetsmarknad och integration har som huvudsakligt mål att främja individens möjligheter att få tillträde till arbetsmarknaden och bli självförsörjande på sikt. Målgruppen är personer mellan 18-64 år, både från kommunen och från Arbetsförmedlingen som av olika anledningar är arbetslösa och i behov av kompetenshöjande insatser.

Deltagarna erbjuds åtgärder såsom arbetsträning, motivations- och stödsamtal, kartläggning av resurser och hinder, jobbsökeriverksamhet, arbetslivskontakter och praktik. Eftersom alla människor har olika bakgrunder och förutsättningar är målet att arbeta flexibelt och hitta individuella lösningar för att stötta individen att närma sig arbetslivet.

Förutom att bygga lekredskap och utemöbler till förskolorna utför de anställda på enheten flytthjälp inom kommunens verksamheter, målning av kontor, montering av möbler, städning och transport. I produktionslokalen utförs också montering och paketering, efter beställning.

Enhetens utegrupp håller ordning på badplatserna i Vemmentorp och Åsljunga, utför gräsklippning och städning av allmänna toaletter eller hjälper Gata och Park med lättare uppgifter som t.ex. städning av kommunens lekplatser eller Pinnåområdet.