Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Reception:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Det bästa med Örkelljunga är…

Vinnarna i sommarens fototävling är utsedda! Tävlingen arrangerades som en del i arbetet med att ta fram en ny översiktsplan. Uppdraget var att fånga en bild av en plats som fotografen tycker representerar det bästa med Örkelljunga kommun.

Vinnarna har utsetts av projektgruppen för översiktsplanen och bilderna har bedömts utifrån kriterierna vacker, speciell och specifik för vår kommun.

Stort grattis till vinnarna som kontaktas personligen!

1:a pris (presentkort 500 kr).

”Det vackra Örkelljunga” av Clara Paulsson.

Bilden är tagen vid roddstationen vid Hjälmsjön.

2:a-5:e pris, utan inbördes ordning (presentkort 100 kr).

”Grön oas” av Marianne Arnberg Taylor.

Bilden är tagen vid Bruket i Örkelljunga, närmare bestämt dammen.

”Sjöbad” av Frida Nilsson

Bilden är tagen vid Hjälmsjöns strand, Annas väg.

”Solnedgång i Attarp” av Rickard Johansson

Bilden är tagen i Attarp.

”Värsjö by” av Bertil Magnusson

Bilden är tagen i Värsjö by.

En översiktsplan visar hur vi vill att Örkelljunga kommun ska se ut i framtiden. Det är en plan för hur mark, vatten och den byggda miljön ska användas, utvecklas och bevaras. Varje kommun ska ha en aktuell översiktsplan som är vägledande för beslut som påverkar kommunens yta, till exempel beslut om bygglov. Översiktsplanen ska främja en långsiktigt hållbar livsmiljö nu och i framtiden.

Att ta fram en översiktsplan är en lång process som görs i samarbete mellan politiker, tjänstepersoner och alla som bor och verkar i kommunen. Det är många olika typer av material som ska samlas in, analyseras och läggas ihop till en faktisk plan.

En viktig del är behov och önskemål från kommunens invånare, föreningar och företag. Hur tycker du att Eket, Åsljunga, Skånes Fagerhult, Tockarp, Örkelljunga eller andra platser i kommunen ska utvecklas i framtiden? Skicka in din synpunkt senast den 30 september via vår e-tjänst, ”Översiktsplan: synpunkter”. Länk till annan webbplats.

Enligt den inledande tidplanen ska Örkelljunga kommuns nya översiktsplan vara färdig och godkänd av Kommunfullmäktige under hösten år 2023.