Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Reception:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Utveckling av det sjönära området vid Hjälmsjön

Kommunstyrelsens arbetsutskott har, på sammanträdet den 18 augusti 2021, lagt fram förslag till beslut att Örkelljunga kommun ska köpa byggnader och anläggningar på Hjälmsjö camping och bangolfområdet. Byggnaderna och anläggningarna är uppförda på arrenderad mark som idag ägs av Örkelljunga kommun.

Arbetsutskottet har även lagt fram förslaget att sträva efter att utveckla det sjönära området mellan Hjälmsjöborg och Mammas vik till ett attraktivt område. Det ska finnas en helhetslösning som inspirerar besökare i alla åldrar till aktiviteter och upplevelser och som kommunen utarrenderar genom avtal.

Frilufts- och rekreationsområdet erbjuder idag sommarkiosk, bangolf, tennis, kanot, camping, utegym och möjlighet till fiske, promenad, bad med mera. Önskan är att det som finns i området ska rustas upp och kompletteras. Till exempel med äventyrsbana för bangolf, utebana för padel, tydliga hänvisningskyltar och större karta över aktivitetsområdet med vidare gångstråk och belysning. Det vackra läget möjliggör ett attraktivt besöksmål med kvalitativa värden för alla.

Förslaget om att förvärva byggnader och i nästa steg ta ett helhetsgrepp om camping och bangolfområdet känns helt rätt. Idébilden för området är att det ska vara välkomnande för alla, kommuninvånare som besökare. En framtida arrendator ska sköta en samlad anläggning med camping, bangolf, kiosk med mera, säger Kommunalråd Christian Larsson.


Örkelljunga kommun arbetar just nu med att ta fram ett planprogram för Bruksvägenområdet, där det sjönära området vid Hjälmsjön ingår. Berätta gärna vad du tycker ska finnas i området.

Lämna synpunkter om Bruksvägenområdet.