Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Reception:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Tyck till om hur Örkelljunga kommun ska se ut i framtiden!

Just nu pågår arbetet med att ta fram en ny översiktsplan för Örkelljunga kommun. Planen ska beskriva hur kommunens mark, vatten och byggda miljön ska användas, utvecklas och bevaras de kommande 20 åren.

Vad är en översiktsplan?

En översiktsplan visar hur vi vill att Örkelljunga kommun ska se ut i framtiden. Det är en plan för hur mark, vatten och den byggda miljön ska användas, utvecklas och bevaras. Varje kommun ska ha en aktuell översiktsplan som är vägledande för beslut som påverkar kommunens yta, till exempel beslut om bygglov.

Översiktsplanen ska främja en långsiktigt hållbar livsmiljö nu och i framtiden. En viktig del i planen är behov och önskemål från alla Örkelljungabor. Därför vill vi gärna veta vad du tycker! Vi vill ha din synpunkt senast den 30 september.

Tyck till via vår e-tjänst "Översiktsplan: synpunkter" Länk till annan webbplats..

Så går det till att ta fram en översiktsplan

Att ta fram en översiktsplan är en lång process som görs i samarbete mellan politiker, tjänstepersoner och alla som bor och verkar i kommunen. Det är mycket olika typer av material som ska samlas in, analyseras och läggas ihop till en faktisk plan. Till exempel ska kommunens invånare, föreningar och företag få tycka till. Nationella och regionala policys och visioner ska också tas hänsyn till bland annat.

Enligt den inledande tidplanen ska Örkelljunga kommuns nya översiktsplan vara färdig och godkänd av Kommunfullmäktige under hösten år 2023.


Har du frågor om arbetet med översiktsplanen är du välkommen att kontakta Maria Månsson Brink som är projektledare.