Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Reception:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Örkelljunga har beviljats medel för en ny mötesplats i Eket

Örkelljunga kommun har beviljats medel från Europeiska jordbruksfonden för att skapa en ny mötesplats i Eket. På den nya rekreationsplatsen ska både gamla och unga kunna umgås i en attraktiv miljö. Här planeras bland annat en boulebana, ett utegym och en hinderbana för barn.

Den nya mötesplatsen byggs i anslutning till skola, motionsslinga och bostadsområde och är tänkt att skapa goda förutsättningar för kommuninvånarna att umgås i en trivsam och hälsofrämjande miljö. Byggandet av Mötesplats Eket påbörjas under sommaren och beräknas färdigt hösten 2021.


Vi är oerhört glada över finansieringen så att vi nu kan förverkliga projektet i Eket. Den nya mötesplatsen kommer ge kommuninvånarna en fantastiskt fin utemiljö att använda och umgås i och innebär en positiv utveckling för samhället, säger Kultur- och fritidschef Caroline Arvill.

Mötesplats Eket är ett samverkansprojekt mellan Örkelljunga kommun och föreningarna Ekets GOIF och Ekets framtid. Projektet finansieras av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling, Leader Nordvästra Skåne med Öresund, Stiftelsen Gripen och Örkelljunga kommun.