Måndag -torsdag 8-12, 13-16

Kulturpriset och Ungdomsledarpriset 2021

Kultur- och fritidsnämnden har utsett årets mottagare av Kulturpriset och Ungdomsledarpriset.

Kulturpriset

Kulturpriset delas ut av Kultur- och fritidsnämnden för att stödja och uppmuntra kulturell verksamhet i Örkelljunga. Priset kan delas ut både till enskilda personer och föreningar.

Priset tilldelas 2021 Örkelljunga Riksteaterförening.

Motivering
Örkelljunga Riksteaterförening erbjuder föreställningar på hemmaplan för alla åldersgrupper. Föreningen lägger ned kraft och stort engagemang för att öka utbudet av föreställningar och sprider glädje och fina kulturupplevelser. Alla i föreningen arbetar på olika sätt och lägger ned mycket ideell tid, speciellt omnämnande till ordförande Christina Friström som lyckats få många fantastiska föreställningar till kommunen.

Ungdomsledarpriset

Ungdomsledarpriset delas ut till den eller de som har skapat en meningsfull fritidsverksamhet för barn och ungdomar i Örkelljunga kommun.

Priset tilldelas 2021 Örkelljunga Gymnastikförening.

Motivering
Föreningens barngymnastikledare Jenny Johanssons och Therese Peterssons entusiasmerande sätt och engagemang har bidragit stort till att barngymnastikgruppen vuxit snabbt. Barnen har stimulerats att upptäcka rörelseglädje och deltar med liv och lust i grupperna. Lek och rörelse lärs ut på ett positivt sätt och de stora vinnarna blir barnen som lär sig motoriska färdigheter m.m. tack vare duktiga ledare.

Stort grattis till årets pristagare!