Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Reception:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Kronprinsessparet i samtal om Örkelljunga och pandemin

Kommunstyrelsens ordförande Christian Larsson (M) hade igår digitalt möte med kronprinsessan Viktoria och prins Daniel.

Kronprinsessparet vill informera sig om hur pandemin påverkar kommuner runt om i landet och har kontaktat samtliga kommunstyrelseordföranden i Sverige. Örkelljungas kommunalråd Christian Larsson såg mycket positivt på möjligheten att få berätta om hur situationen är i Örkelljunga.

- Pandemin i sig självt har testat oss till max men jag anser ändå att vi klarat oss rätt bra i Örkelljunga, där vi som liten kommun har korta beslutsvägar, vilket helt klart är en fördel i kris. Vi stängde särskilt boende väldigt snabbt 2020 och sen var vi först ut i Skåne med vaccinationer på särskilt boende, det var jag stolt över att kunna dela med mig erfarenheter av, säger Christian Larsson.

Samtalet handlade också om Örkelljunga som en kommun med positiv befolkningstillväxt och där det byggs väldigt mycket. Kanske kommer pandemin också leda till att människor vill bo med lite mer utrymme och med nära tillgång till naturen. Christian Larssom kunde berätta att det trots allt går väldigt bra för företagen i kommunen och att vi har en stark framtidstro även om givetvis handeln och restaurangerna har det kämpigt just nu.

Våra ungas ohälsa och att pandemin inte gör den bättre, berördes också under mötet, liksom att våld i nära relationer tyvärr ökat under pandemin. Christian Larsson beskrev i anslutning till det kommunens särskilda arbete för trygga och goda uppväxtvillkor, som genomförs med stöd från och i nära samarbete med Länsstyrelsen Skåne.

Samtalet avslutades med ett varmt tack och en hälsning från kronprinsessparet till alla invånare och medarbetare i Örkelljunga kommun.