Måndag -torsdag 8-12, 13-16

Idrottshallar och folkbibliotek öppnar igen med vissa begränsningar

Idrottshallarna öppnar för träning för barn och unga, födda 2005 eller senare, den 23 januari och folkbiblioteken öppnar enligt oridnarie öppettider den 25 januari.

Regeringen har kommit med nya rekommendationer. All statlig, regional och kommunal verksamhet som inte är nödvändig bör stängas till och med den 7 februari. Detta innefattar dock inte lokaler och anläggningar som används för idrotts- kultur- och fritidsaktiviteter för barn och unga upp till högstadieåldern.

Folkbiblioteken

Biblioteken som viktig samhällsfunktion gör att vi nu åter öppnar Örkelljunga bibliotek och Skånes Fagerhults bibliotek med begränsningar i service och i antal besökare. En tillgänglig lokal möjliggör för människor att uträtta kortare ärenden och vi tror det är speciellt viktigt för att barn och unga ska kunna och vilja utnyttja bibliotekets tjänster.

Örkelljunga bibliotek och Skånes Fagerhults bibliotek har ordinarie öppettider Länk till annan webbplats., från och med måndag den 25 januari. Avvikande öppettider kan förekomma. Se eventuellt avvikande öppettider på www.bibliotekfh.se Länk till annan webbplats..

För en säker miljö på biblioteken gäller följande:

• Max 30 besökare på Örkelljunga bibliotek.
  • Gör korta besök, max 15 minuter.
  • Håll 2 meters avstånd.
  • Det finns inga sittplatser och biblioteket är ingen mötesplats.
  • Använd gärna datorer men du måste klara dig själv.
  • Använd gärna sökdatorn och automaterna för att låna och lämna.
  • Stanna hemma om du känner dig sjuk.

Vi kommer försöka hjälpa dig så gott vi kan utifrån bestämmelserna. Tack för din förståelse och för att du visar hänsyn!

Du kan som vanligt lämna tillbaks lån i bokinkastet på Örkelljunga bibliotek. Det digitala biblioteket är öppet 24 timmar, 7 dagar i veckan på www.bibliotekfh.se Länk till annan webbplats.. Där kan du bland annat reservera, låna e-böcker och e-ljudböcker och läsa tidningar från hela världen.

Det går också att hämta reservationer och beställningar utanför biblioteket eller beställa Boken kommer (hemleverans) om du inte själv kan ta dig till biblioteket. Dessa tjänster är tillgängliga för ALLA. Vid frågor eller beställning, kontakta Örkelljunga bibliotek. Telefon: 0435-550 55. E‑post: biblioteket@orkelljunga.se.

FORUM Örkelljunga och idrottshallar

De nya rekommendationerna innebär att Örkelljunga kommun även öppnar idrottshallarna för träning för barn och unga födda 2005 eller senare med start lördag den 23 januari. Det går inte att boka in barnkalas.

Idrottshallarna kommer att vara fortsatt stängda för personer födda 2004 eller tidigare fram till söndag den 7 februari. Träning för den här målgruppen får genomföras på våra utomhusanläggningar under förutsättning att aktiviteten kan genomföras på ett smittskyddssäkert sätt.

De redan bestämda säsongstiderna gällande barn och unga födda 2005 eller tidigare kommer att bokas in igen av Kultur- och fritidsförvaltningen. Meddela oss om ni inte kommer att använda er bokade säsongstid.