Måndag -torsdag 8-12, 13-16

Distansundervisning för Kungsskolans elever

Örkelljunga kommun och Utbildningsnämnden följer Smittskydd Skånes rekommendationer om distansundervisning för högstadieelever. Kungsskolans elever kommer därför gå över till distansundervisning från och med måndagen den 11 januari till och med den 24 januari.

Utbildningsnämndens ordförande Jon Strömberg säger:

-Beslutet att övergå till distansundervisning bottnar sig i att smittläget i Skåne är allvarligt och åtgärden görs för att minska rörligheten i samhället och därmed risken för smittspridning. Rekommendationen grundar sig inte på att eleverna bedöms vara en betydande smittkälla utan för att kontaktytorna ska minska och därmed underlätta för vården.

Kungsskolans elever i särskola omfattas inte av beslutet utan fortsätter sin undervisning som vanligt.

Låg- och mellanstadieeleverna i kommunen börjar skolan som planerat den 11 januari.

Mer information för elever och vårdnadshavare kommer att finnas på Infomentor under fredagen den 8 januari.